Sunday, July 1, 2012

Inventar

Un pumn de secunde, un sac, un depozit întreg și tot nu îmi ajung.

Am amintiri să-mi umple nopțile. Le-am pus pe undeva pe aici.. Cred că-s în dulap pe ultimul raft, dar nu-mi amintesc unde e cheia. De ce le-oi fi închis? Am pixul și topul ăsta de hârtie. Am praf pe gene, și cerneală pe degete, o mie de gânduri cu minte proprie care nu se reduc și adunate dau fix zero. Am un tabel cu tot felul de semne H, Li, Na, K, Rb, Cs, Fr, No Ns En Se, mie îmi place Chimie, nu chimia dar nu e ca și cum aș fi jucat la zaruri. Până acum pluteam în siguranță în barcă, fără undiță, că nu alerg după nori că Iona și nu cred în noroc, deci nu-mi vorbi de umbre. Pluteam în barcă, da-ncepe să ia apă acum și eu nu știu să înot. Trebuie să iau BACul și ăștia închid la trei.

Am un bilet de tren și nectarine, dar trenul întârzie și nu știu dacă să mai stau, sau să plec. Mi-au spus să aștept.
Am răbdare, o durere de cap și astea nu merg împreună. Uite: "Am durere și o răbdare de cap" sau "Am cap si o durere de răbdare". Și chiar dacă mergeau, n-ai nici o garanție că-i mixul cel mai bun. Am întrebări da-s prost interpretate și am cele mai bune intenții că nu e ca și cum ar putea fi la mâna a doua. Am speranțe dar nu am pesticid pentru buruieni de genu'.
Am o sticlă de vin, două pahare și nemernicul ăsta din oglindă mă îmbie să ciocnim. Da, zic nemernic deși oglinda te arată exact pe dos.

No comments:

Post a Comment