Monday, January 9, 2012

5627(Pauză)


5627 nu mai circulă. Locomotiva s-a defectat și a fost scoasă din circulație. Acum stă pe linia moartă alături de celelalte, cu geamurile sparte pe ambele părți de indiferență, neputință și durere.
Au colorat-o cu sprayuri amatorii de pictură urbană în speranța că poate vor îngropa trecutul, eșec. 5627 nu ruginește, rămâne intactă ca o amintire vie, indiferent câte ploi de timp or să cadă peste Ea. Și zace acolo... și în jurul ei timpul curge parcă mai greu.. Calea ferată care lega două suflete a fost inundată în lacrimi, iar șinele au fost furate de țigani lacomi cu breton pe o parte și vândute mai apoi pe nimic, nu se știe unde.
Locomotiva ar putea fi reparată dar cei doi mecanici care se ocupau de asta nu-și mai vorbesc. Iar sina se poate reconstrui dar pe traseu au crescut spini de orgoliu care cresc indiferent de câte ori sunt smulși.
5627 nu mai circulă.. dar își va relua traseul atunci când mecanicii își vor aminti unul altuia numerele de telefon și pe traseu vor fi aruncate semințe de răbdare și înțelegere care vor sufoca spinii, dar până atunci...

No comments:

Post a Comment